Kollektion: Terre di Pietra

Det startede i begyndelsen af 00’erne, hvor Laura insisterede på at vise sin konservative far, at kvinder kunne lave vin. Og ikke bare vin, men biodynamisk vin! Laura og Cristiano var midt i 20’erne. De giftede sig og gik i gang med en vinproduktion, der skulle være kompromisløs med fokus på ordentlighed i både mark og produktion. Naturen skulle være i centrum.

Ulykkeligvis dør Laura alt, alt for tidligt i 2017, så i dag tegnes Terre di Pietra af Cristiano og deres to unge døtre, som har videreført huset helt i Lauras ånd. Og det fornemmer man, når man besøger dem. Hos TDP er der konstant fokus på at gøre produktionen så bæredygtig som mulig; der dyrkes efter biodynamiske principper, der bruges et minimum af teknologi og der tilsættes ikke alt muligt halløj som ikke har noget at gøre i vin.

Terre di Pietra laver Valpolicella Classico. Oprindelig var Valpolicellavine nemlig ikke fuldfede og dybrøde. De var lyse, læskende, syrestyrede med MASSER af frugtnoter fra blandt andet kirsebær. Og Cristiano er en mand med en mission. Han vil ære den klassiske stil og han vil ære naturen. Han vil ikke lave mange druer af ringe kvalitet. Han laver ren og stor vin.